Focaccia με κολοκύθια

Focaccia με κολοκύθια

1
Μια εύκολη φοκάτσια με κολοκύθια που μπορείτε να κάνετε με λαχανικά που θα βρείτε στη λαϊκή. Μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές, μελιτζάνες, σπαράγγια, αρακά ή μικρά λαχανάκια. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-focaccia-kolokythia/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε ελαφρά μια λαμαρίνα 30x40 εκ., και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα κολοκύθια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τη μοτσαρέλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πούδρα αμυγδάλου, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός χυλός.
  • Αδειάζετε το μείγμα στη λαμαρίνα, ισιώνετε με ένα κουτάλι, σκορπίζετε τα ντοματίνια, τις φέτες κολοκυθιού, το δεντρολίβανο και το λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζετε τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Υλικά

1 κρεμμύδια κομμένο σε λεπτές φέτες
Κολοκύθια τριμμένα στον τριφτη (δεν τα στύβετε)
500 γρ.
Σκόρδο ψιλοκομμένη
1 σκελίδα
8-10 ντοματίνια κομμένα σε φετάκια
1 μικρό κολοκύθι κομμένο σε φετάκια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.
Πούδρα αμυγδάλου
100 γρ.
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
250 ml
Arla Mozzarella χοντροτριμμένη
200 γρ.
Βούτυρο Βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το ταψί
50 γρ.
2-3 κλαδάκια δενδρολίβανο, φρέσκο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι