Φιλέτο χοιρινό με γέμιση τυριού Arla Mozzarella

Φιλέτο χοιρινό με γέμιση τυριού Arla Mozzarella

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 35 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: περίπου 30 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-fileto-xoirino-me-gemisi-tyriou/

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C (180˚C σε φούρνο με γκριλ). Κόψτε τα φιλέτα χοιρινού κατά μήκος δημιουργώντας πουγκιά για γέμισμα.
  • Ανακατέψτε τα μυρωδικά με το μισό τυρί Arla Mozzarella, γεμίστε με το μείγμα τα φιλέτα χοιρινού και κλείστε τα με τα ξύλινα σουβλάκια, προσθέτοντας από επάνω αλάτι και πάπρικα.
  • Αλευρώστε το κρέας και τσιγαρίστε το ελαφρώς με βούτυρο Lurpak από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει σε τηγάνι κατάλληλο για το φούρνο.
  • Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατέψτε 250 ml νερό, το γιαούρτι, τα τηγανιτά κρεμμύδια, τον ζωμό σε κόκκους και το corn flour και περιχύστε.
  • Τοποθετήστε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και μαγειρέψτε τα φιλέτα για 20 λεπτά περίπου.
  • Πασπαλίστε τα φιλέτα με το υπόλοιπο τυρί Arla Mozzarella και αφήστε τα να ροδίσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου στην ίδια θερμοκρασία.
  • Προτού σερβίρετε, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με σπειρωτό ρύζι και σαλάτα ρόκας με σος βαλσάμικο.

Υλικά

2 μικρά φιλέτα χοιρινό 400 g, δίχως την πέτσα και τα νεύρα
Του γλυκού μυρωδικά αποξηραμένα
2 κουταλάκια
Τυρί Arla Mozzarella
200 γρ.
Του γλυκου αλάτι
κουταλάκια
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη, καυτερή
3 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
Της σούπας βούτυρο Lurpak ανάλατο
4 κουταλιές
1 γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας τηγανητά κρεμμύδια ξερά
Του γλυκού ζωμός κόκκους
1 κουταλάκι
Του γλυκού corn flour
1 κουταλάκι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο