Εύκολο Ογκρατέν με 4 Τυριά Arla και Arla Κρέμα Γάλακτος

Δοκιμάστε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή Ογκρατέν, με τυριά και Κρέμα Γάλακτος Arla!
Υλικά
Υλικά
Πένες
|
500 γρ. |
---|---|
220 ml | |
250 γρ. | |
130 γρ. | |
50 γρ. | |
50 γρ. | |
Γάλα light
|
80 ml |
Προαιρετικά
Ψιλοκομμένες φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή χοιρινό
|
2 |
---|---|
Πιπέρι Φλωρίνης ψιλοκομμένη
|
1 |
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Συχνές ερωτήσεις για το Εύκολο Ογκρατέν με 4 Τυριά Arla και Arla Κρέμα Γάλακτος
Πρέπει να στραγγίξω τελείως τις πένες πριν τις βάλω στο πυρέξ;
Ναι, πρέπει να στραγγίσετε καλά τις πένες ώστε να μην είναι πολύ υδαρές πριν τις στρώσετε στο πυρέξ. Έτσι η σάλτσα θα «δέσει» καλύτερα.
Ποιος είναι ο ιδανικός τύπος ζυμαρικών για το ογκρατέν;
Ιδανικά χρησιμοποιήστε ζυμαρικά που κρατούν το σχήμα τους στο ψήσιμο, όπως πένες, φιογκάκια ή πλουμιστά.
Πότε πρέπει να προθερμάνω τον φούρνο για το ογκρατέν;
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C την ώρα που ετοιμάζετε τη σάλτσα, πριν την ρίξετε στα ζυμαρικά.
Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για να λιώσουν τα τυριά χωρίς να κόψει η σάλτσα;
Η σωστή θερμοκρασία για να λιώσουν τα τυριά χωρίς να κόψει η σάλτσα είναι χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία (περίπου 70-80°C) και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ποιο ρόλο παίζει κάθε είδος τυριού Arla στη γεύση και την υφή του πιάτου;
Το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα δίνει κρεμώδη υφή και απαλή γεύση, το Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί προσθέτει πλούσια, έντονη γεύση, η Mozzarella δίνει ελαστικότητα και λιωμένη υφή, ενώ το Κεφαλοτύρι δίνει αλμυρή νότα και χρυσαφένιο χρώμα στο ψήσιμο.
Πώς μπορώ να κάνω πιο ελαφριά τη σάλτσα χωρίς να χάσει τη γεύση της;
Για πιο ελαφριά σάλτσα, χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος light και μειώστε λίγο την ποσότητα τυριού, χωρίς όμως να παραλείψετε το τυρί κρέμα που δίνει γεύση και υφή.
Είναι απαραίτητη η καπνιστή γαλοπούλα ή μπορώ να το φτιάξω χορτοφαγικό;
Η καπνιστή γαλοπούλα είναι προαιρετική, μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα χωρίς αυτή και να έχετε ένα νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο.
Πόση ώρα διαρκεί το ψήσιμο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια;
Το ψήσιμο διαρκεί περίπου 45 λεπτά στους 190-200°C μέχρι να πάρει χρυσαφένιο και ροδοκοκκινιστό χρώμα η επιφάνεια των τυριών.
Πώς μπορώ να αποθηκεύσω το ογκρατέν αν περισσέψει;
Φυλάξτε το ογκρατέν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε το μέσα σε 2-3 ημέρες. Για να το ξαναζεστάνετε, χρησιμοποιήστε φούρνο στους 160°C μέχρι να ζεσταθεί ομοιόμορφα.
Μπορώ να ετοιμάσω το ογκρατέν από την προηγούμενη και να το ψήσω την επόμενη μέρα;
Ναι, μπορείτε να ετοιμάσετε το ογκρατέν από την προηγούμενη, να το καλύψετε καλά και να το φυλάξετε στο ψυγείο. Ψήστε το την επόμενη μέρα κατευθείαν από το ψυγείο, αυξάνοντας λίγο τον χρόνο ψησίματος.
