Εύκολη Πουτίγκα με τυριά και καπνιστό ζαμπόν
  • Arla
  • Συνταγές
  • Εύκολη Πουτίγκα με τυριά και καπνιστό ζαμπόν

Εύκολη Πουτίγκα με τυριά και καπνιστό ζαμπόν

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-eykolh-poutigka-me-tyria/

Εκτέλεση

  • Κόβετε στη μέση τις φέτες του τοστ και τις τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Τοποθετείτε τα τοματάκια πάνω στο ψωμί και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί Arla Mozzarella.
  • Κόβετε σε λεπτές λωρίδες το ζαμπόν και το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της πουτίγκας.
  • Θρυμματίζετε την ρικότα και την τοποθετείτε στο ταψί.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και λίγο αλάτι.
  • Αδειάζετε το μείγμα των αβγών στο πυρίμαχο σκεύος και αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
  • Ψήνετε την πουτίγκα σε πυρίμαχο σκεύος 35*25 σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.

Υλικά

Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
8 φέτες
Ρικότα
300 γρ.
Τριμμένο τυρί Arla Mozzarella
300 γρ.
Καπνιστό ζαμπόν
200 γρ.
Τοματάκια κομμένα στα τέσσερα
120 γραμμάρια
8 μεσαία αυγά
250 ml γάλα
Αλάτι