Κέικ "πολίτικη λαχανοσαλάτα" με μοτσαρέλα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Κέικ "πολίτικη λαχανοσαλάτα" με μοτσαρέλα

Κέικ "πολίτικη λαχανοσαλάτα" με μοτσαρέλα

1
Η κλασσική κι αγαπημένη πολίτικη σαλάτα με το λάχανο γίνεται κέικ με μοτσαρέλα. Αν σας περισσέψει σαλάτα από το μεσημεριανό τραπέζι, μπορείτε να την στραγγίξετε καλά από το λάδι της και να την χρησιμοποιήσετε. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με λίγο βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. Βάζετε το λάχανο και το ραντίτσιο σε ένα μπολ, αλατίζετε ελαφρά και «τρίβετε» με τα χέρια σας για να σπάσουν οι σκληρές ίνες.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
  • Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Στύβετε δυνατά τα λάχανα και τα ρίχνετε στο μπολ. Κρατάτε περίπου 30 γρ από τη μοτσαρέλα και ρίχνετε την υπόλοιπη στο μπολ με τα υλικά. Προσθέτετε το καρότο, το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά να σκορπίσουν στο μίγμα και το αδειάζετε στη φόρμα.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, σκορπίζετε την μοτσαρέλα που έχετε κρατήσει και επαναφέρετε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη. Ξεφορμάρετε και αφήνετε το κέικ σε σχάρα να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρετε.

Υλικά

Arla κρέμα γάλακτος light
100 ml
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
100 γρ.
3 αυγά
Μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
20 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ.
Arla Mozzarella τριμμένη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
200 γρ.
Λάχανο ψιλοκομμένο
150 γρ.
Λάχανο ραντίτσιο (κόκκινο) ψιλοκομμένο
100 γρ.
1 καρότα τριμμένο
Κουκουνάρι
50 γρ.
Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας