Κέικ με σπαράγγια

Κέικ με σπαράγγια

1 10
Τα σπαράγγια είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά. Αν τα δοκιμάσετε σε αυτό το κέικ θα ξετρελαθείτε. Η μοτσαρέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τριμμένη, αλλά και σε κύβους αν αγοράσετε κομμάτι.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cake-me-sparaggia/

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα σπαράγγια, κόβετε τις τρυφερές άκρες τους και τις κρατάτε στην άκρη. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα.
  • Σε ένα τηγανάκι βάζετε το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν.
  • Τα βγάζετε σε ένα μπολ και επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνετε το πράσο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζετε και σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Ρίχνετε τα σοταρισμένα υλικά (σπαράγγια, πράσο, κρεμμυδάκια), την μοτσαρέλα, το ροζ πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετείτε τις κορυφούλες των σπαραγγιών στην επιφάνεια. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Τα μυστικά της συνταγής

Επειδή το κέικ περιέχει ελαιόλαδο, η υφή του είναι υδαρής. Αν θέλετε να γίνει πιο στεγνό όπως τα κλασικά κέικ, αντικαταστήστε το με 120 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο.

Υλικά

Φρέσκα σπαράγγια
400 γρ.
1 κλωνάρι πράσα ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
50 γρ.
4 αυγά
Arla κρέμα γάλακτος light
150 ml
Ελαιόλαδο
100 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ.
Μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
20 γρ.
100 γρ.
Του γλυκού ροζ πιπέρι σε κόκκους
1 κουταλάκι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι