Κέικ αλμυρό με τυριά Arla

Κέικ αλμυρό με τυριά Arla

Αυτό το λαχταριστό αλμυρό κέικ μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας πρωινή συνήθεια. Αποτελεί εύκολη και γευστική επιλογή για το γραφείο ή το σχολείο, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ μπορείτε να το απολαύσετε και ως βραδινό μαζί με ένα ποτήρι κρασί. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.

Υλικά

300 γρ.
300 γρ.
Ζάχαρη καστανή
50 γρ.
Αυγά
6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
50 γρ.
Ξερά σύκα ψιλοκομμένα
300 γρ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανθό απο αλάτι
½ κ.γ.

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με το γάλα και τη ζάχαρη έως ότου έχουμε ένα μαλακό μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σκληρό τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τα σύκα και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 1 ώρα.
  • Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα την επιφάνεια του κέικ και το βάζουμε πάλι στον φούρνο, στο γκριλ, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cake-almyro-me-tyria-arla/