Burritos με κοτόπουλο

25 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπ
Burritos με κοτόπουλο

Τα burritos με κοτόπουλο είναι η τέλεια ιδέα για να ανακυκλώσουμε το κοτόπουλο που περίσσεψε από το χθεσινό μαγείρεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρασμένο ή ψημένο από το φούρνο, ακόμη και περισσεύματα από κοκκινιστό. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

Υλικά

Τορτίγιες μεγάλες
4
Φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, βρασμένο ή ψημένο
500 γρ.
Φρέσκα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2
Πιπέρι Φλωρίνης, από βάζο, ψιλοκομμένη
1
Κέτσαπ
2 κ.σ.
300 γρ.
Κύμινο
½ κ.γ.
Πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ.
Πιπέρι καγιέν
½ κ.γ.
Μικρή πιπέρι τσίλι, ψιλοκομμένη
1
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
  • Σε ένα μπολ βάζετε το κοτόπουλο και φορώντας γάντια, το «τραβάτε» για να διαλυθεί σαν κλωστές. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, την κέτσαπ, το τυρί κρέμα, τα μπαχαρικά και το τσίλι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε την πρώτη τορτίγια και βάζετε το ¼ της γέμισης. Τυλίγετε την τορτίγια σε ρολό και το τοποθετείτε στο ταψάκι. Επαναλαμβάνετε και με τις άλλες τορτίγιες.
  • Ραντίζετε τις τορτίγιες με λίγο ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και σκορπίζετε το μείγμα τυριών. Ψήνετε για 15 λεπτά.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-burritos-me-kotopoulo/