Burger μοσχάρι με Arla Mozzarella και sauce μουστάρδας με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Burger μοσχάρι με Arla Mozzarella και sauce μουστάρδας με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Το πιο απολαυστικό burger είναι αυτό που φτιάχνουμε σπίτι μας, με φρέσκα και αγνά υλικά. Δοκιμάστε τη λαχταριστή συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, με Arla Mozzarella και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 4 φύλλα πράσινη λόλα
  • 4 φέτες Arla Mozzarella

Για το μπιφτέκι

  • 800 γρ. κιμάς μοσχάρι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα με μπούκοβο
  • 1 κουταλιά Worcester sauce

Για τη sauce μουστάρδας

  • 200 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 20 γρ. κέτσαπ
  • 40 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 7 γρ. Worcester sauce
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκτέλεση για το burger

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι, τον κιμά μοσχάρι, το κρεμμύδι, την σκελίδα σκόρδο, το λιωμένο βούτυρο, τον μαϊντανό, την μουστάρδα με μπούκοβο, την Worcestershire sauce, τον κρόκο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνετε πολύ καλά, πλάθετε 4 μπιφτέκια και τα αφήνετε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα για περίπου 20 λεπτά στo ψυγείο.

Όση ώρα ξεκουράζονται τα μπιφτέκια σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την sauce μουστάρδας, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κέτσαπ, την πικάντικη μουστάρδα και την Worcestershire sauce και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε τα μπιφτέκια καλά και από τις 2 μεριές.

Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τελειώνετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για άλλα 10-12 λεπτά.

Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον μαζί με τις ροδέλες πιπεριάς μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.

Απλώνετε σε ένα ξύλο κοπής τις βάσεις από τα ψωμάκια και μοιράζετε ισόποσα τα υλικά με την εξής σειρά, την sauce μουστάρδας, την πράσινη λόλα, τα μπιφτέκια, τις φέτες Mozzarella τις ροδέλες τομάτας, τις ροδέλες κρεμμυδιού και τέλος το μπέικον μαζί με τις ροδέλες πιπεριάς, κλείνετε με το πάνω μέρος απο τα ψωμάκια και σερβίρετε.

Άλλες συνταγές