Εύκολο burger με ελληνική πίτα

Εύκολο burger με ελληνική πίτα

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος Μπιφτεκιού: 14-16 λεπτά αναλόγως το πάχος του
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-burger---/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά για το μείγμα μπιφτεκιού και τα ανακατεύετε καλά.
  • Το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να τραβήξει όλα τα αρώματα από τα μπαχαρικά.
  • Πλάθετε τον κιμά σε δύο μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνετε για 14-16 λεπτά στους 190 βαθμούς.
  • Ταυτόχρονα ζεσταίνεται στον φούρνο και τις πίτες ψήνοντάς τες και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν τα μπιφτέκια έχουν ψηθεί φτιάχνετε το burger προσθέτοντας ανάμεσα στις πίτες το μπιφτέκι 3 φέτες τυριού το οποίο θα λιώσει από την θερμοκρασία του μπιφτεκιού την τομάτα και τα φρέσκα μυρωδικά.
Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές με Τυριά του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Υλικά

Για το μείγμα μπιφτεκιού:
Κιμάς (μοσχαρίσιος και χοιρινός μισός - μισός)
430 γρ.
1 φρέσκο κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χοντροκομμένο πιπέρι
1 γραμμάριο
Αλάτι
2 γραμμάρια
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα κάρυ
1 κρόκο αυγού
Υπόλοιπα υλικά:
4 μικρές πίτες για σουβλάκια
1 ντομάτας κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδια κομμένο σε λεπτές φέτες
2 χοντροκομμένες φέτες Arla Samsoe
Λίγο φρέσκο μαϊντανό
Λίγο φρέσκο μυρώνι