Μπλινίς με ξινόκρεμα

Μπλινίς με ξινόκρεμα

1 40
Νόστιμες τηγανήτες οι οποίες θα εμπλουτίσουν τις γευστικές μας εμπειρίες. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-blinis-me-ksinokrema/

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους του αβγού με το γάλα, το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο, το ρίχνουμε στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε έναν ομοιογενή χυλό. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 40-60 λεπτά.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα ασπράδια αβγού με τη ζάχαρη σε απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά στον χυλό.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό, κατά προτίμηση αντικολλητικό, τηγάνι και όταν κάψει, ρίχνουμε από μία κουταλιά της σούπας (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε το κάθε μπλινίς).
  • Ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό την κάθε πλευρά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για την ξινόκρεμα
  • Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε για ένα βράδυ σε δροσερό μέρος.
Για το σερβίρισμα
  • Ανακατεύουμε την ξυνόκρεμα με το πιπέρι και τον άνηθο.
  • Απλώνουμε μία κουταλιά του γλυκού από το μείγμα πάνω σε κάθε μπλινίς, ένα μικρό κομμάτι σολομού ή πέστροφας, λίγο μπρικ και ένα κλαδάκι άνηθο.

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
80 γρ.
Αυγού
3 κρόκους
Γάλα
250 γρ.
Νερό
125 γρ.
Νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή
15 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
3 ασπράδια αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για την ξινόκρεμα
Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
300 γρ.
Χυμός απο 1 λεμόνια
Για το σερβίρισμα
Ξινόκρεμα
300 γρ.
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένος (και επιπλέον για το γαρνίρισμα)
200γρ. σολομού ή καπνιστή πέστροφα
1 μικρό βάζο μπρικ