Αραβικές πίτες με πικάντικο ψαρονέφρι

Αραβικές πίτες με πικάντικο ψαρονέφρι

Rating

(1 votes)

Μια πεντανόστιμη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef στον Αέρα.

Υλικά

  • 12 μικρές αραβικές πίτες
  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 150γρ. λευκή κινόα
  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καυτερή
  • 1 κουταλιά της σούπας Μπούκοβο γλυκό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 2 αβοκάντο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό απο 1 μοσχολέμονο (lime)
  • αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 250 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • χυμό και ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο (lime)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τις αραβικές πίτες με πικάντικο ψαρονέφρι

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό την λευκή κινόα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει al dente. Όταν η κινόα είναι έτοιμη τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τρεις κουταλιές λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Ανακατεύουμε την καπνιστή πάπρικα, την καυτερή πάπρικα και το μπούκοβο και πανάρουμε το ψαρονέφρι. Στη συνέχεια το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 16 λεπτά. Όταν το ψαρονέφρι είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και το κόβουμε σε φιλετάκια. Για τη σάλτσα: Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τις αραβικές πίτες σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε, για 1 λεπτό, στον φούρνο. Κόβουμε τις ψημένες αραβικές πίτες σε κομμάτια. Μοιράζουμε σε κάθε πίτα μια κουταλιά από τη σάλτσα με το τυρί κρέμα, από πάνω βάζουμε την λευκή κινόα και το ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, το αβοκάντο, περιχύνουμε με χυμό λάιμ και σερβίρουμε.