Ανοιξιάτικες μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές και τυρί

Ανοιξιάτικες μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές και τυρί

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά. Για 4 άτομα

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνα φλάσκες
  • 2 κόκκινες πιπεριά
  • 2 πράσινες πιπεριά
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές Lurpak Soft ανάλατο με μειωμένα λιπαρά
  • 8 φέτες τυρί Arla Delite Active 5%
  • αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι ρόκα

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Αφού πλύνετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε στα δύο κατά μήκος και τις χαράσσετε καλά με ένα μικρό μαχαίρι.

Τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τη σάρκα τους.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τις δύο κουταλιές Lurpak Soft ανάλατο με μειωμένα λιπαρά.

Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτοντας τις πιπεριές και τις ψιλοκομμένες τομάτες.

Βάζετε στη γέμιση και τη σάρκα από τις μελιτζάνες, αφού προηγουμένως την έχετε ψιλοκόψει.

Γεμίζετε τις μελιτζάνες με τη γέμιση και προσθέτετε από δύο φέτες Delite Active 5%. Τις βάζετε στον φούρνο για 3 λεπτά για να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε μαζί με λίγη ρόκα σε ατομικά πιάτα.

Άλλες συνταγές