Αλμυρό κέικ με τυρί

Αλμυρό κέικ με τυρί

1 5
Τα γλυκά σύκα με το αλμυρό τυρί δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό σε ένα κέικ που φέρνει στο μυαλό καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι. Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-almiro-keik-tyri/

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το βούτυρο, με το τυρί τσένταρ και τη ζάχαρη έως ότου έχουμε ένα μαλακό μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τα σύκα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 εκ. και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.
Συμβουλές

Ο χρόνος που απαιτείται για να ψηθεί ένα κέικ διαφέρει για κάθε φούρνο. Η καθημερινή χρήση και η εμπειρία θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η δική μας συσκευή, αν «πιάνει» γρήγορα τη θερμοκρασία που έχουμε ορίσει, αν ψήνει ομοιόμορφα, αν οι κάτω αντιστάσεις είναι δυνατές ή αν χρειάζεται να ψήσουμε σε χαμηλότερο ράφι κλπ. Έτσι, μπορούμε να προσαρμόσουμε αναλόγως τον χρόνο ψησίματος μιας συνταγής ή το ράφι στο οποίο θα ψήσουμε.

Υλικά

Τυρί τσένταρ τριμμένο
300 γρ.
Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ.
Ζάχαρη μαύρη
50 γρ.
6 αυγά
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ.
Γάλα
100 γρ.
300 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι ανθός απο αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Arla Mozzarella τριμμένη για πασπάλισμα