Αλμυρό κέικ με πέστο και λιαστές ντομάτες
1 ω 15 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπ
Σπιτική σάλτσα πέστο που αναδεικνύεται όταν συναντάει τις λιαστές ντομάτες σε ένα αλμυρό κέικ που θα σας ενθουσιάσει. Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά
|
Ζάχαρη καστανή
|
30 γρ. |
|---|---|
|
Αυγά
|
3 |
| 50 γρ. | |
|
Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
|
120 γρ. |
|
Σάλτσα πέστο
|
100 γρ. |
|
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
250 γρ. |
|
Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
|
|
Λίγο χοντρό αλάτι
|
|
| 100 γρ. | |
|
Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
|
200 γρ. |
Για τη σάλτσα πέστο
|
Απο πλατύφυλλο βασιλικός
|
25 φύλλα |
|---|---|
|
Σκελίδες σκόρδου
|
2 |
|
. ελαιόλαδο
|
100 γρ. |
|
Κουκουνάρια
|
30 γρ. |
|
Αλάτι
|
|
|
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
Εκτέλεση
Για το κέικ
Για τη σάλτσα πέστο
Υπάρχει ένα μυστικό που εγγυάται τέλειο ξεφορμάρισμα στα κέικ μας! Αφού βουτυρώσουμε τη φόρμα, την τοποθετούμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη και στη συνέχεια την αλευρώνουμε.