Αλμυρό κέικ με Havarti, φουντούκι και μυρωδικά

Αλμυρό κέικ με Havarti, φουντούκι και μυρωδικά

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα.
Rating (0 votes)

My rating

Αλμυρό κέικ με Havarti, φουντούκι και μυρωδικά

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα.

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 120 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 50 ml βούτυρο Lurpak (λιωμένο)
  • 250 γρ. τυρί Arla Havarti
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Lurpak για επάλειψη
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με το γάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εκτός μίξερ, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο Arla Havarti, τον μαϊντανό, τη φρέσκια ρίγανη, το σχοινόπρασο, τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα, απλώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο, τρυπώντας το με ένα μικρό μαχαιράκι στο κέντρο του. Όταν το αλμυρό κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.