Αλμυρά muffins με καραμελωμένα κρεμμύδια

Αλμυρά muffins με καραμελωμένα κρεμμύδια

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Πεντανόστιμα muffins με αγνά φυσικά υλικά χωρίς συντηρητικά, όπως το Φρέσκο Τυρί Κρέμα της Arla! Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. Αρλα Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 50 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato, τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη διακόσμηση

  • 250 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • κόκκους απο πολύχρωμο πιπέρι
  • καραμελωμένα κρεμμύδια
  • λίγα κλαράκια φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τα αλμυρά muffins

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το βούτυρο και το φρέσκο τυρί κρέμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το ρεγκάτο. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και γεμίζουμε χάρτινες θηκούλες για μάφινς κατά τα ¾ του ύψους τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη διακόσμηση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και το θυμάρι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και διακοσμούμε τα μάφινς με την κρέμα. Στολίζουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια, πολύχρωμα πιπέρια και κλαράκια φρέσκο θυμάρι.

Άλλες συνταγές