Ταλιατέλες Alfredo

Ταλιατέλες Alfredo

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-alfredo/

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες σας και στην συνέχεια τις σουρώνετε και τις περιχύνετε με λίγο κρύο νερό.
  • Την ώρα που βράζουν οι ταλιατέλες λιώνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο. Προσθέτετε την κρέμα και την αφήνετε να έρθει σε βρασμό. Χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε για ένα λεπτό να σιγοβράσει.
  • Προσθέτετε τις σουρωμένες ταλιατέλες μέσα στο τηγάνι με πολύ σιγανή φωτιά. Πασπαλίζετε το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα και προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε απαλά μέχρι η σάλτσα να πήξει λίγο και σερβίρετε αμέσως σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας από πάνω φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Εάν θέλετε μπορείτε σε αυτή την συνταγή για να την κάνετε πιο πλούσια να προσθέσετε μερικά κομμάτια λιαστής τομάτας η ψιλοκομμένο ζαμπόν.

Υλικά

Ταλιατέλες
500 γρ.
Βούτυρο Lurpak
50 γραμμάρια
Κρέμα γάλακτος Arla
200 γραμμάρια
2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
90 γρ.
2 μεγάλες μελιτζάνες
6 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι