Αρνάκι φρικασέ

Αρνάκι φρικασέ

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-1234567891011121314/

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε το αρνί και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το αλεύρι.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε ½ λίτρο ζωμό.
  • Σιγοβράζετε το αρνί για 35-40 λεπτά και μετά προσθέτετε τα χορταρικά και χαμηλώνετε την φωτιά για να σιγοβράσουν μαζί με το αρνί.
  • Όταν το κρέας πια έχει μαλακώσει και τα χόρτα έχουν βράσει προσθέτετε χυμό από λεμόνι και τέλος το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.

Υλικά

2 κιλά αρνί με κόκαλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κουταλιά αλεύρι
Λάπαθα
150 γρ.
Σέσκουλα
150 γρ.
10-15 φύλλα μαρούλι
4 ψιλοκομένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μικρά ποτήρια λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Χυμός απο 2 λεμόνια
Βούτυρο LURPAK
3 κουταλιές
Μισό λίτρο ζωμό κοτόπουλου