Αρχική
Προϊόντα
Συνταγές
Εταιρεία
Arla
Συνταγές
Αρνάκι φρικασέ
Αρνάκι φρικασέ
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε το αρνί και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το αλεύρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε ½ λίτρο ζωμό.
Σιγοβράζετε το αρνί για 35-40 λεπτά και μετά προσθέτετε τα χορταρικά και χαμηλώνετε την φωτιά για να σιγοβράσουν μαζί με το αρνί.
Όταν το κρέας πια έχει μαλακώσει και τα χόρτα έχουν βράσει προσθέτετε χυμό από λεμόνι και τέλος το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Υλικά
2 κιλά αρνί με κόκαλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κουταλιά αλεύρι
Λάπαθα
150 γρ.
Σέσκουλα
150 γρ.
10-15 φύλλα μαρούλι
4 ψιλοκομένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μικρά ποτήρια λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Χυμός απο 2 λεμόνια
Βούτυρο LURPAK
3 κουταλιές
Μισό λίτρο ζωμό κοτόπουλου