Φιλετάκια Γαλέου

Φιλετάκια Γαλέου

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-123456789101112/

Εκτέλεση

  • Πλένετε τα τοματίνια και τα αφήνετε ολόκληρα ακόμη καλύτερα εάν είναι και στο τσαμπί τους. Τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και πασπαλίζετε από πάνω αλάτι ( προτιμάμε ανθό αλατιού για αυτή την συνταγή) ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι τα τοματίνια να ψηθούν.
  • Σε μια επιφάνεια κοπής κόβετε τις φέτες του γαλέου σε κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά προσθέτετε τον γαλέο.
  • Ψήνετε τον γαλέο 4 λεπτά από κάθε πλευρά (αναλόγως και το πάχος που είναι κομμένη η φέτα) και στην συνέχεια σβήνετε με το γλυκό κρασί.
  • Μόλις αρχίσει να εξατμίζετε προσθέτετε το βούτυρο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις.
  • Η σάλτσα δένει και σερβίρετε τον γαλέο μαζί με τα ψημένα τοματίνια και λίγο φρέσκο δυόσμο.

Υλικά

4 φέτες φρέσκος γαλέους
500 γραμμάρια μικρά τοματίνια
Αλάτι
1 πρέζα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα
1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
3 σφηνάκια γλυκό Σαμιώτικο κρασί
2 κουταλιές βούτυρο LURPAK
Ελαιόλαδο
4 κουταλιές
Μερικά φιλαράκια φρέσκο δυόσμο