- Για να φουσκώσει το τσουρέκι πιο γρήγορα μπορείτε να το βάλετε στη στόφα ή στο φούρνο σε 35-40 βαθμούς. - Να προτιμάτε τη φρέσκια μαγιά γιατί δίνει πιο ωραία γεύση. Αν χρησιμοποιήσετε ξερή να βάλετε τη μισή ποσότητα. - Αν βάλετε κόκκινο αυγό θα το τοποθετήσετε όταν φτιάξετε την πλεξούδα πριν το δεύτερο φούσκωμα. - Να προσέχετε όταν αλείφετε το τσουρέκι με το αυγό να μην το τρυπήσετε ή το τραυματίσετε γιατί θα κάτσει. - Αν το τσουρέκι δεν πετύχει ή δεν φουσκώσει μην το πετάξετε. Κάντε το φρυγανιές. - Επίσης το τσουρέκι όταν το κόψετε και το σιροπιάσετε γίνεται βάση για εκμέκ καταϊφι.
Αλεύρι σκληρό
|
600 γρ. |
---|---|
Αλάτι (1/4 κουτ. του γλυκού)
|
12 γρ. |
Ζάχαρη κρυσταλλική
|
150 γρ. |
Μαγιά νωπή
|
20 γρ. |
6 αυγά μικρού μεγέθους (300 γρ.)
|
|
Βούτυρο αγελάδος Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
|
250 γρ. |
Μαχλέπι
|
5 γρ. |
Μαστίχα τριμμένη ή 5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο
|
5 γρ. |
1 αυγό για αυγούλωμα
|
|
Φιλέ αμύγδαλο
|