- Για να φουσκώσει το τσουρέκι πιο γρήγορα μπορείτε να το βάλετε στη στόφα ή στο φούρνο σε 35-40 βαθμούς. - Να προτιμάτε τη φρέσκια μαγιά γιατί δίνει πιο ωραία γεύση. Αν χρησιμοποιήσετε ξερή να βάλετε τη μισή ποσότητα. - Αν βάλετε κόκκινο αυγό θα το τοποθετήσετε όταν φτιάξετε την πλεξούδα πριν το δεύτερο φούσκωμα. - Να προσέχετε όταν αλείφετε το τσουρέκι με το αυγό να μην το τρυπήσετε ή το τραυματίσετε γιατί θα κάτσει. - Αν το τσουρέκι δεν πετύχει ή δεν φουσκώσει μην το πετάξετε. Κάντε το φρυγανιές. - Επίσης το τσουρέκι όταν το κόψετε και το σιροπιάσετε γίνεται βάση για εκμέκ καταϊφι.