Τσουρέκι παραδοσιακό

Τσουρέκι παραδοσιακό

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Υλικά

  • 12 κρόκους αυγού
  • 12 ασπράδια αυγού
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα εβαπορέ (αραιωμένο)
  • 1 κούπα βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 100 γρ. μαγιά φούρνου
  • 1 κουταλάκι μαχλέπι κοπανισμένο
  • ξύσμα και χυμός απο ενα πορτοκάλια
  • κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Χτυπάτε τους κρόκους ξεχωριστά και τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα ενώνετε μαζί με το μαχλέπι, τη μαγιά που την έχετε λιώσει σε λίγο χλιαρό νερό και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνετε τη ζάχαρη στο γάλα εβαπορέ, προσθέτοντας τη μισή κούπα βούτυρο Lurpak, το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνετε. Αλείφετε τη ζύμη με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο Lurpak και σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Όταν είναι έτοιμη, πλάθετε το τσουρέκι και ψήνετε στους 200 °C για περίπου 50 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογος του πόσο παχύ είναι το ταψί.