Κρέπες Λαχανικών

Κρέπες Λαχανικών

Χυμός πορτοκάλι, κέικ, σάντουιτς και κρέπες λαχανικών
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-123/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το χτυπητήρι το αλεύρι, τα αβγά και το αλάτι. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι το μίγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο.
  • Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
  • Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μίγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα στον πάτο του τηγανιού.
  • Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.
  • Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε στην συνέχεια να κρυώσουν.
  • Γεμίζετε τις κρέπες με τις σοταρισμένες πιπεριές και τα κολοκυθάκια και προσθέτετε τομάτα και από δύο φέτες Delite σε κάθε κρέπα. Τις τυλίγετε και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα.
Τα μυστικά της συνταγής

Με την ίδια συνταγή για κρέπες αντικαθιστώντας το αλάτι με ζάχαρη μπορείτε να φτιάξετε γλυκές κρέπες.

Υλικά

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Arla Delite Active 5%
8 φέτες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
Γάλα φρέσκο
500 ml
Αλεύρι
250 γρ.
3 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι