Κουλουράκια βουτύρου

Κουλουράκια βουτύρου

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια κάνετε μια μικρή λακκούβα στη μέση του αλευριού. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αβγά και το βούτυρο Lurpak και ρίχνετε το μίγμα στη λακκούβα. Ανακατεύετε λίγο με την άκρη των δακτύλων σας, παίρνοντας λίγο από το αλεύρι.
  • Έπειτα ρίχνετε το γάλα και τις βανίλιες. Ανακατεύετε ώστε να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και ζυμώνετε το μίγμα ώσπου να έχετε μια ζύμη ομοιογενή και αφράτη. Αφήνετε τη ζύμη με μια πετσέτα από πάνω για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, πλάθετε μικρά κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας και τα αλείφετε με ένα πινέλο με το διάλυμα του αβγού. Τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί, το οποίο προηγουμένως έχετε βουτυρώσει με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Ψήνετε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30 με 40 λεπτά, αναλόγως το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος.

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κιλά
2 κρόκοι αυγού (διαλυμένους σε νερό)
12 αυγά
4 βανίλιες
1 φλιτζάνι γάλα ελαφρά χλιαρό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
8 μικρές κουταλιές μπέικιν πάουντερ
Λιωμένο βούτυρο Lurpak ανάλατο
3 φλιτζάνια