Γεμιστό κοτόπουλο

Γεμιστό κοτόπουλο

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Εκτέλεση

  • Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγετε τα φιλέτα κοτόπουλο παράλληλα.
  • Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στη συνέχεια στρώνετε με τα υλικά της γέμισης: μια πιπεριά Φλωρίνης, 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν σε κάθε φιλέτο και τέλος 50 γραμμάρια Castello Danablu κομμένο σε μεγάλα κομμάτια σε κάθε φιλέτο. Τυλίγετε τα φιλέτα σφιχτά σε ρολό και δένετε με σπάγκο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα ρολά του κοτόπουλου με 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Στη συνέχεια τοποθετείτε τα ρολά κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ◦C για 15-20 λεπτά. Αφήνετε τα ρολά να κρυώσουν για λίγα λεπτά και τα κόβετε σε χοντρές φέτες.
  • Σερβίρετε στα πιάτα με λίγη ρόκα και τοματίνια, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ξύδι.

Υλικά

Κοτόπουλου ανοιγμένα στη μέση (στυλ πορτοφόλι)
4 φιλέτα
4 πιπεριές Φλωρίνης σε λάδι
Καπνιστό ζαμπόν
8 φέτες
Castello Danablu
200 γραμμάρια
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
12 τοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. φρέσκια ρόκα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξύδι