Κριθαρότο με portobello, ασπρομανίταρα και πλευρώτους
  • Arla
  • Συνταγές
  • Κριθαρότο με portobello, ασπρομανίταρα και πλευρώτους

Κριθαρότο με portobello, ασπρομανίταρα και πλευρώτους

Της κας Μαρίας Σωτηρίου με tips του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/--portobello---/

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο Lurpak.
  • Σοτάρετε τα κεφάλια από τις γαρίδες για 1 λεπτό, προσθέτετε 1300 ml νερό και αφήνετε τα κεφάλια να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  • Σουρώνετε τον ζωμό γαρίδας και τον τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο Lurpak.
  • Σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτετε το κριθαράκι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό γαρίδας σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
  • Όση ώρα μαγειρεύετε το κριθαρότο τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο Lurpak.
  • Σοτάρετε τις γαρίδες μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο προσθέτετε μέσα τις γαρίδες με τις πιπεριές και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο Lurpak και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.
  • Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα και τελειώνετε προσθέτοντας 2-3 φυλλαράκια μαϊντανού από πάνω.

Υλικά

Κριθαράκι
300 γρ.
1 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Βούτυρο LURPAK
5 κουταλιές
Λευκό κρασί
200 ml
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 γαρίδες καθαρισμένες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι