Μανιταρόσουπα με μπέικον

Μανιταρόσουπα με μπέικον

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά

Εκτέλεση

  • Κόβετε σε 5-6 ίσα μέρη τις λωρίδες του μπέικον και τις σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και τέλος τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
  • Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και περιμένετε να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια. Προσθέτετε τον ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι σκεπάζετε και αφήνετε η σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτετε την μισή κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάτε την σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία υφή, και την «περνάτε» από ένα σουρωτήρι (λεπτό).
  • Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε στην περασμένη σούπα τις υπόλοιπες δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.
Συμβουλές

Τα μανιτάρια Portobello όπως όλα τα μανιτάρια χρειάζονται πολύ καλά πλύσιμο. Με ένα πανάκι τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια τους.

Μπορείτε να σερβίρετε την σούπα με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

Δοκιμάστε την σούπα πριν την σερβίρετε για περισσότερο αλάτι ή πιπέρι

Υλικά

50 γρ. μπέικον
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδια
1/2 ψιλοκομμένο πράσα (μόνο το λευκό)
Λίγο ελαιόλαδο
Βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά
Μανιτάρια ψιλοκομμένα (ασπρομανίταρα, πορτομπέλο, κ.α.)
400 γρ.
600 ml ζωμός κρέατος ή κότας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξερό θυμάρι (προαιρετικά)
1 κουταλιά
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος Arla