Μανιταρόσουπα με κάρυ

Μανιταρόσουπα με κάρυ

Χρόνος ψησίματος: Περίπου 5 λεπτά στους 250°C

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε το βούτυρο σε ενα κατσαρολάκι και το τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσει. Σοτάρετε τα τεμαχισμένα μανιτάρια για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες και σοτάρετε για ενα ακόμη λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών.
  • Σιγοβράστε τη σούπα σκεπασμένη σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ή εως ότου γίνουν οι πατάτες. Αφαιρείτε τα λαχανικά απο τη σούπα και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Στη συνέχεια, τα λιώνετε σταδιακά με λίγη σούπα, έως ότου γίνουν λεία. Βάζετε ξανά τη σούπα στο κατσαρολάκι και προσθέτετε το γάλα, το κάρυ σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτετε καρυκεύματα. Φρυγανισμένο ψωμί με μπλε τυρί Δανίας: Αναμειγνύετε το Lurpak μαζί με το μπλε τυρί Castello Danablu και το αλείφετε στις φέτες ψωμιού. Ψήνετε στην επάνω σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά στους 250 βαθμούς.
Σερβίρισμα
  • Τοποθετείτε το βούτυρο σε κρύο τηγάνι και ζεσταίνετε μέχρι να ροδίσει. Σοτάρετε τα τεμαχισμένα μανιτάρια στο βούτυρο Lurpak για περίπου μισό λεπτό.
  • Σερβίρετε τη σούπα σε ζεστά πιάτα και μετά προσθέτετε τα μανιτάρια.
  • Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε τη μανιταρόσουπα με το ζεστό φρυγανισμένο ψωμί με μπλε τυρί Castello Danablu.
Συμβουλές

Χρησιμοποιήστε γκριλ, αντί για φούρνο. Εάν η σούπα είναι πολύ παχιά, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών.

Υλικά

Για τη μανιταρόσουπα:
Βούτυρο Lurpak αλατισμένο
50 γρ.
Μανιτάρια τεμαχισμένα
200 γρ.
Πατάτες κομμένες στα τέσσερα
500 γρ.
Ζωμός λαχανικών
1 λίτρο
Γάλα
100 ml
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
Του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι
Φρέσκο αλεσμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Βούτυρο Lurpak αλατισμένο
25 γρ.
Μανιτάρια τεμαχισμένα
200 γρ.
Γαρνιτούρα: ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Για το φρυγανισμένο ψωμί:
Βούτυρο Lurpak ελαφρώς αλατισμένο
50 γρ.
Castello Danablu
50 γρ.
Ψωμί
8 φέτες