Ρολό γαλοπούλας με Castello Danablu

Ρολό γαλοπούλας με Castello Danablu

Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά στους 220°C

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, το βούτυρο και τηγανίζουμε τη γαλοπούλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα χρώμα καφέ. Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Τηγανίζουμε ελαφρά το σέλινο για 1-2 λεπτά και το ανακατεύουμε με τα καρύδια και το Castello Danablu.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Απλώνουμε καθένα κομμάτι πάνω σε αλεύρι και το ανοίγουμε ώστε να χωράει σε αυτό το στήθος της γαλοπούλας.
  • Τοποθετούμε το στήθος της γαλοπούλας στην άκρη της ζύμης και βάζουμε από πάνω το σέλινο, τα καρύδια και το Castello Danablu.
  • Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση και κλείνουμε καλά τις άκρες με λίγο νερό.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με το αυγό και τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί αφού προηγουμένως το έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε τα ρολά σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 220°C περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Υλικά

Της σούπας λάδι
1 κουταλιά
Βούτυρο Lurpak
25 γρ.
4 στήθη απο γαλοπούλα (περίπου 100γρ. το καθένα)
2 κοτσάνια σέλινο λεπτοκομμένο
Καρύδια
50 γραμμάρια
Μπλε τυρί Castello Danablu θρυμματισμένο
100 γρ.
Έτοιμη ζύμη
500 γρ.
1 αυγό χτυπημένο