Σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια

Σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/---12345678910111213/

Εκτέλεση

  • Για την σάλτσα ανακατεύετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μικρό μπολ.
  • Καθαρίζετε τα αχλάδια με ένα μικρό μαχαίρι και τα κόβετε σε οχτώ κομμάτια το καθένα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο, το ξίδι και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτετε τα κομμάτια από τα αχλάδια στο τηγάνι και τα καρύδια και τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να πάρουν ένα καφετί χρώμα και να μαλακώσουν.
  • Πλένετε καλά την ρόκα και την αφήνετε να στραγγίσει τα νερά της.
  • Σε ένα πιάτο τοποθετείτε την φρεσκοπλυμένη ρόκα και από πάνω προσθέτετε τα αχλάδια και τα καρύδια.
  • Προσθέτετε το μπλε τυρί λίγο πριν σερβίρετε. Περιχύνετε την σαλάτα με την σάλτσα που έχετε φτιάξει

Υλικά

Βούτυρο Lurpak
60 γρ.
3 κουταλιές λευκό ξύδι
Καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά
2 αχλάδια όχι πολύ ώριμα
Καρύδια ψίχα
100 γραμμάρια
Castello Danablu
160 γρ.
Ρόκα
200 γρ.
Για τη σάλτσα:
Ελαιόλαδο
50 ml
25 ml ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι