Γαρίδες μαριναρισμένες σε σουβλάκι

Γαρίδες μαριναρισμένες σε σουβλάκι

Χρόνος μαριναρίσματος :1 ώρα Χρόνος ψησίματος: 4 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/---123456789/

Εκτέλεση

  • Αφού έχετε καθαρίσει καλά τις γαρίδες παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά το χυμό λεμονιού μαζί με το μέλι και στην συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο το σκόρδο και την ρίγανη.
  • Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι καθώς και τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ολόκληρη ώρα.
  • Αφού περάσει η μια ώρα βγάζετε τις γαρίδες από το μπολ και τις στραγγίζετε καλά.
  • Τις περνάτε στα ξύλινα σουβλάκια (3 σε κάθε καλαμάκι και δύο καλαμάκια κατά άτομο) και βάζετε και από 2 φέτες λεμόνι.
  • Τις ψήνετε σε ένα ραβδωτό τηγάνι και από τις δύο μεριές. Όταν είναι έτοιμες αφαιρείτε τα καλαμάκια από το τηγάνι και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύετε έτσι ώστε να πάρει όλη την γεύση και σερβίρετε τα καλαμάκια περιχύνοντας τα με την κρέμα από το τηγάνι και τις σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο.
Προετοιμασία

Όταν ψήνετε σουβλάκια καλό είναι τα καλαμάκια τα ξύλινα να τα βουτάτε πριν για λίγη ώρα στο νερό έτσι ώστε να μην μαυρίζουν εύκολα κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Συμβουλή σερβιρίσματος

Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.

Υλικά

24 γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό απο 2 λεμόνια
Λίγη σκόνη σκόρδο
Λίγη ρίγανη
1 μέλι
κουταλιές
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνια κομμένο σε 8 κομμάτια
8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
Κρέμα γάλακτος Arla
100 ml