Πικάντικες πέστροφες σε αλουμινόχαρτο

Πικάντικες πέστροφες σε αλουμινόχαρτο

Χρόνος ψησίματος: Περίπου 30 λεπτά στους 225°C

Εκτέλεση

Πικάντικο βούτυρο
  • Ανακατέψτε το Lurpak Soft, την τριμμένη φλούδα λεμονιού και το βασιλικό σε ένα μπολ.
Πέστροφες
  • Κόψτε το κεφάλι, την ουρά και τα πτερύγια της πέστροφας και ξεπλύνετε καλά το ψάρι.
  • Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού πικάντικο βούτυρο σε κάθε πέστροφα. Τοποθετήστε κάθε πέστροφα σε αλουμινόχαρτο (περίπου 30 x 40 εκ) και πασπαλίστε με αλάτι.
  • Διπλώστε προσεκτικά το αλουμίνιο γύρω από το ψάρι για να αποφύγετε την διαφυγή των υγρών. Τοποθετήστε τις πέστροφες σε πυρίμαχο σκεύος και βράστε τις στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
  • Τοποθετήστε το υπόλοιπο πικάντικο βούτυρο σε ένα μπολ και βάλτε το καλυμμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σος λεμονιού
  • Χτυπήστε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε σταδιακά το λάδι, ανακατεύοντας. Προσθέστε το νερό ανακατεύοντας.
Σαλάτα σπανάκι
  • Απλώστε το σπανάκι σε έναν δίσκο και πασπαλίστε με το κρεμμύδι. Περιχύστε με τη σος προτού σερβίρετε.

Υλικά

Πικάντικο Βούτυρο
Lurpak Soft αλατισμένο
75 γρ.
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα απο λεμόνια
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα απο φρέσκο βασιλικό
Πέστροφες
4 πέστροφες (περίπου 250 γρ. η κάθε μία)
Του γλυκού αλάτι
κουταλάκια
Σος λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρέσκο αλεσμένο πιπέρι
Της σούπας λάδι
2 κουταλιές
3 κουταλιές της σούπας νερό
Σαλάτα Σπανάκι
Χοντροκομμένα φύλλα φρέσκο σπανάκι
150 γραμμάρια
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδια (περίπου 75 γρ.)
Συνοδευτικό
1 κιλό πατάτες