Το πρωινό του φοιτητή

Το πρωινό του φοιτητή

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/---12345/

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά και κόβετε τις τομάτες σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε λίγο νερό με αλάτι.
  • Μόλις βράσει το νερό ρίχνετε τον αρακά για 3-5 λεπτά και το καλαμπόκι μαζί.
  • Στραγγίζετε περιχύνοντας τα με κρύο νερό.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε λίγο βούτυρο και αφήνετε να ζεσταθεί.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με ελάχιστο γάλα και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ρίχνετε τα αυγά στο τηγάνι και αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί.
  • Όταν η ομελέτα είναι μισοψημένη προσθέτετε από πάνω τον αρακά το καλαμπόκι και τις ψιλοκομμένες τομάτες τις πιπεριές και τις φέτες του τυριού κομμένες σε μικρά κομματάκια.
  • Σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο, πασπαλίζοντας την ομελέτα με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.
Συμβουλές

Ο λόγος για τον οποίο περιχύνουμε τον αρακά με κρύο νερό είναι για να διατηρήσει το έντονο πράσινο χρώμα του.

Υλικά

Πρωινό (θερμίδες: 520)
Καφέ
1 φλιτζάνι
1 πορτοκάλια
1 Ομελέτα με λαχανικά και τυρί Arla Delite Active 5%
Ψωμί ολικής άλεσης
1 φέτα
Δεκατιανό (Θερμίδες: 130)
Χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι
1 Ομελέτα με λαχανικά και τυρί Arla Delite Active 5%
2 ντομάτας κομμένες σε μικρά κομμάτια
4 αυγά
Καλαμπόκι
50 γραμμάρια
Αρακά
100 γραμμάρια
1 κόκκινη πιπεριές ψιλοκομμένη
Arla Delite Active 5%
8 φέτες
Αλάτι
1 φρεσκοκομμένο πιπέρι
Γάλα
ποτήρια
Βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
Ψιλοκομμένο άνηθο
1 ματσάκι