Χυλοπίτες με κόκορα χωριάτικο κοκκινιστό

Χυλοπίτες με κόκορα χωριάτικο κοκκινιστό

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν για 1-2 λεπτά.
  • Τοποθετείτε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα μπολ και την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Θωρακίζετε τα κομμάτια του κόκορα καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
  • Προσθέτετε μέσα τα κρεμμύδια και το ζωμό κοτόπουλου, τις τομάτες κονκασέ, τη δάφνη, το μαϊντανό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά με μία κουτάλα, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί ο κόκορας.
  • Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε ½ λίτρο βραστό νερό στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις χυλοπίτες.
  • Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συμπληρώνετε υγρά αν χρειάζεται για να βράσουν οι χυλοπίτες.
  • Μόλις οι χυλοπίτες είναι έτοιμες, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε με σκληρό τυρί Arla.

Υλικά

1 κόκορα κομμένος σε μερίδες
Ελαιόλαδο
4 κουταλιές
Βούτυρο Lurpak
4 κουταλιές
2 κουταλιές αλεύρι
Σκόρδο ψιλοκομμένες
2 σκελίδες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
300ml ζωμό κοτόπουλου
Ντομάτας κονκασέ
400 γρ.
1 φύλλο δάφνη
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
50 γρ.
Χυλοπίτες
400 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί για επίστρωση
150 γρ.