Αρχική
Προϊόντα
Συνταγές
Εταιρεία
Arla
Συνταγές
Πασταφλώρα με μαρμελάδα απο βατόμουρο
Πασταφλώρα με μαρμελάδα απο βατόμουρο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός της μαρμελάδας και τα ανακατεύουμε με το φτερό έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι.
Αφήνουμε τη ζύμη για ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί και σε ένα τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1εκ.
Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα.
Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από τη μαρμελάδα και περιφερειακά.
Ψήνουμε στους 160ο C για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.
Υλικά
Αλεύρι
300 γρ.
Ζάχαρη άχνη
300 γρ.
Λευκά αμύγδαλα σκόνη
300 γρ.
2 μέτρια αυγά
Βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια
Αλάτι
1 πρέζα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. νερό
Μαρμελάδα βατόμουρα
150 γρ.