Λειριά με ζαμπόν και αρακά

Λειριά με ζαμπόν και αρακά

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σας για 9-10 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε.
  • Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με ένα μαχαίρι τις φέτες του ζαμπόν σε λεπτές λωρίδες.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που βράσατε τα λειριά προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το κρεμμύδι που έχετε ψιλοκόψει καθώς και το κομμένο ζαμπόν και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό.
  • Στην συνέχεια σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί στο μισό.
  • Προσθέτετε τον αρακά και τα βρασμένα ζυμαρικά, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις έχουν ζεσταθεί σερβίρετε πασπαλίζοντας την τελευταία στιγμή φλοίδες παρμεζάνας στα πιάτα.

Υλικά

500 γρ. λειριά
Αρακά βρασμένο
200 γραμμάρια
Ζαμπόν
16 φέτες
1 ξερό κρεμμύδια ψιλοκομμένο
2 σφηνάκια λευκό κρασί
Βούτυρο LURPAK
60 γραμμάρια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φλοίδες απο παρμεζάνα για το σερβίρισμα