Μπαρμπούνια στον φούρνο με σπανάκι

Μπαρμπούνια στον φούρνο με σπανάκι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε πολύ καλά τα μπαρμπούνια και τα πλένετε με άφθονο νερό.
  • Πλένετε επίσης το σπανάκι και το αφήνετε να στραγγίσει τα νερά του.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι ανακατεύοντας με ένα πιρούνι στο οποίο έχετε καρφώσει στην άκρη του την σκελίδα σκόρδου.
  • Με αυτόν τον τρόπο το σπανάκι παίρνει μια ελαφριά γεύση σκόρδου.
  • Σε ένα ταψί βάζετε δίπλα δίπλα τα μπαρμπούνια και τα τοματίνια και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω στα ψάρια.
  • Τα ψήνετε στο grill του φούρνου σας για 12-14 λεπτά.
  • Στην μέση του χρόνου γυρίζετε πλευρά τα μπαρμπούνια.
  • Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα προσθέτοντας στα πιάτα από μια φέτα λεμόνι και πασπαλίζετε με λίγο θαλασσινό αλάτι.

Υλικά

12 μεσαίου μεγέθους μπαρμπούνια
Φρέσκο σπανάκι
800 γραμμάρια
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Σκόρδο
1 σκελίδα
32 φρέσκα τοματίνια
Βούτυρο LURPAK
100 γραμμάρια
Χυμό απο ένα λεμόνια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι