Καθαρίζετε πολύ καλά τα μπαρμπούνια και τα πλένετε με άφθονο νερό.
Πλένετε επίσης το σπανάκι και το αφήνετε να στραγγίσει τα νερά του.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι ανακατεύοντας με ένα πιρούνι στο οποίο έχετε καρφώσει στην άκρη του την σκελίδα σκόρδου.
Με αυτόν τον τρόπο το σπανάκι παίρνει μια ελαφριά γεύση σκόρδου.
Σε ένα ταψί βάζετε δίπλα δίπλα τα μπαρμπούνια και τα τοματίνια και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω στα ψάρια.
Τα ψήνετε στο grill του φούρνου σας για 12-14 λεπτά.
Στην μέση του χρόνου γυρίζετε πλευρά τα μπαρμπούνια.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα προσθέτοντας στα πιάτα από μια φέτα λεμόνι και πασπαλίζετε με λίγο θαλασσινό αλάτι.