Φιλέτο ψαρονέφρι με σάλτσα βουτυράτη

Φιλέτο ψαρονέφρι με σάλτσα βουτυράτη

20

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα μανιτάρια σε φέτες, τα πλευρώτους, τα ασπρομανίταρα και τα πορτομπέλο.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα προσθέτετε το 35 γραμμάρια βούτυρο Lurpak, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Τοποθετείτε το ίδιο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε άλλες 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Σοτάρετε το σπανάκι με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ανακατεύετε με ένα πιρούνι στο οποίο στην άκρη του έχετε καρφώσει την μια σκελίδα σκόρδο.
  • Ανακατεύετε καλά μέχρι να μαραθεί και τελειώνετε με μια κουταλιά βούτυρο και μόλις λιώσει και το σπανάκι πάρει την γεύση του βουτύρου το βάζετε και αυτό σε ένα μπολ.
  • Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το ψαρονέφρι και το καθαρίζετε και το κόβετε σε φέτες 2 εκατοστών.
  • Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ( προαιρετικά μπορείτε να βάλετε λίγη πάπρικα). Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  • Ψήνετε το ψαρονέφρι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και στο τέλος όταν έχει ψηθεί σβήνετε με το γλυκό κρασί και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Όταν το ψαρονέφρι είναι έτοιμο σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τα μανιτάρια και το σπανάκι.

Υλικά

2 κομμάτια ψαρονέφρι
Βούτυρο LURPAK
100 γραμμάρια
Κουταλιές ελαιόλαδο
Μανιτάρια πλευρώτους
150 γρ.
Ασπρομανίταρα
150 γρ.
Μανιτάρια πορτομπέλο
150 γρ.
Σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
400 γραμμάρια
Λίγο αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σκόρδο
1 σκελίδα
3 σφηνάκια γλυκό κρασί Σάμου