Σπανακόπιτα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
  • Arla
  • Συνταγές
  • Σπανακόπιτα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Σπανακόπιτα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι και στην συνέχεια το ζεματίζετε. Όταν το σπανάκι ζεματιστεί το αφήνετε να στραγγίσει εντελώς τα νερά του. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο Lurpak. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε με δύο κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και προσθέτετε τα δύο αυγά χτυπημένα, τα τυριά Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό και Arla Αυθεντικό Σκληρό Τυρί, και τον άνηθο και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε την γέμιση και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λαδώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό πυρέξ η ταψί Βάζετε 5 φύλλα κάτω τα οποία τα βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak με ένα πινέλο ένα ένα και αδειάζετε την γέμιση. Από πάνω προσθέτετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία τα περνάτε και αυτά με λίγο βούτυρο αλλά και με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο από πάνω. Την χαράσσετε και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ροδίσει. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Υλικά

Φύλλα κρούστας
10
Arla Κεφαλοτύρι από τη Δανία
100 γρ.
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
120 γρ.
1+1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
Μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
6
Βούτυρο Lurpak
125 γρ.
Άνηθο
ματσάκια
Μέτριο ξερό κρεμμύδι
1
Αυγά (+ 1 αβγό μόνο κρόκο)
2