Τορτελίνια µε ζαµπόν και αρακά

Τορτελίνια µε ζαµπόν και αρακά

25
Απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/----1234567891011121314/

Εκτέλεση

  • 1. Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζετε τα τορτελίνια και στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε µε κρύο νερό.
  • 2. Όση ώρα βράζουν τα τορτελίνια, λιώνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο Lurpak.
  • 3. Βάζετε στο τηγάνι τις φέτες του ζαµπόν, τις οποίες έχετε ψιλοκόψει, καθώς και τον αρακά, και τα µαγειρεύετε για 2-3 λεπτά.
  • 4. Κατόπιν προσθέτετε τα βρασµένα τορτελίνια, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
  • 5. Αφού ανακατέψετε τα τορτελίνια απαλά µε µια κουτάλα, για να µη σπάσουν, τα σερβίρετε πασπαλίζοντάς τα µε την τριµµένη παρµεζάνα.

Υλικά

Τορτελίνια
500 γρ.
Βούτυρο Lurpak
50 γρ.
Αρακά βρασμένο
130 γραμμάρια
Ζαμπόν μπούτι
12 φέτες
Παρμεζάνα τριμμένη
90 γρ.
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι