Σοκολατόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σοκολατόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/----12345678910/

Εκτέλεση

  • Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αμύγδαλο συνεχίζοντας το κτύπημα.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και όταν το μείγμα γίνει αφράτο, το αδειάζουμε από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μία μαρίζ προσθέτοντας και τα κομμάτια κουβερτούρας.
  • Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας έτσι ώστε οι άκρες της να εξέχουν και τρυπάμε την επιφάνειά της με ένα πηρούνι πολύ καλά.
  • Γεμίζουμε το τσέρκι με το μείγμα. Aφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο, κόβουμε τις άκρες της σφολιάτας ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά και στους 170οC για άλλα 30 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με την άχνη και σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό. Συνοδεύουμε με άγλυκη κρέμα σαντιγί “Arla”.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
Βούτυρο Lurpak
225 γρ.
Ζάχαρη
250 γρ.
4 αυγά
Αλεύρι μαλακό
125 γρ.
Αμύγδαλα τριμμένα
250 γρ.
Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ.
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κρέμα γάλακτος Arla χτυπημένη σε σαντιγύ
300 γραμμάρια