Ριγκατόνι με ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες
  • Arla
  • Συνταγές
  • Ριγκατόνι με ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες

Ριγκατόνι με ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών : 9-10 λεπτά

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό μαζί με μια χούφτα χοντρό αλάτι.
  • Όταν το νερό πάρει βράσει ρίχνετε τα ριγκατόνι για 9-10 λεπτά να βράσουν και τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι.
  • Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  • Στην κατσαρόλα που βράσατε τα σπαγγέτι προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
  • Προσθέτετε και τις λιαστές τομάτες και σβήνετε με την μαυροδάφνη.
  • Μόλις εξατμιστεί η μαυροδάφνη στο μισό χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε τις δύο κουταλιές βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ριγκατόνι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και το Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί.
  • Σερβίρετε τα ριγκατόνι σε ένα βαθύ πιάτο.

Υλικά

Ριγκατόνι
500 γρ.
2 μελιτζάνες ψιλοκομμένες
2 κίτρινες πιπεριές
20 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 ποτήρι μαυροδάφνη
Ελαιόλαδο
3 κουταλιές
Βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια
200 γρ.
1 κρεμμύδια ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι