Μπουκιές σολομού με σάλτσα βουτύρου Lurpak

Μπουκιές σολομού με σάλτσα βουτύρου Lurpak

30
Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Εκτέλεση

  • Αφαιρείτε την πέτσα από το φιλέτο σολομού.
  • Κόβετε τα φιλέτα σολομού σε μπουκιές και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  • Σοτάρετε τις μπουκιές σολομού για 3-4 λεπτά και όταν είναι έτοιμες τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με το νερό.
  • Μόλις το νερό ξεκινάει και σιγοβράζει ρίχνετε το πρώτο κυβάκι βουτύρου Lurpak μέσα ανακατεύοντας συνεχόμενα με ένα σύρμα σε κυκλικές κινήσεις και σε οχτάρια.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε το επόμενο και συνεχίζετε την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσουν όλα τα κυβάκια.
  • Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτετε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και την αποσύρετε από την φωτιά.
  • Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και την μία κουταλιά χυμό λεμόνι.
  • Σερβίρετε τις μπουκιές σολομού με την σάλτσα βουτύρου από πάνω.

Υλικά

Σολομού κομμένα σε μπουκιές
2 φιλέτα
2 κουταλιές νερό
Βούτυρο Lurpak σε μικρά κυβάκια
250 γρ.
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Χυμό λεμονιού προαιρετικά
1 κουταλιά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι