Αγκινάρες α λα βινεγρέτ με Lurpak

Αγκινάρες α λα βινεγρέτ με Lurpak

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----lurpak/

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Lurpak με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε σκεπασμένο για ½ - 1 ώρα. Στη συνέχεια καρυκεύουμε.
Αγκινάρες
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε τις φέτες λεμονιού με το αλάτι. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Κόβουμε την κορυφή από τις αγκινάρες (περίπου 2 – 3 εκ.) καθώς και τις άκρες από τα φύλλα και τις ξεπλένουμε καλά. Τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το βραστό νερό και τις βράζουμε σκεπασμένες σε χαμηλά φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να χαλαρώσουν τα φύλλα.
Σερβίρισμα
  • Τοποθετούμε το Lurpak α λα βινεγκρέτ σε ένα πιατάκι και το σερβίρουμε μαζί με τις ζεστές αγκινάρες.
Συμβουλή σερβιρίσματος

Το Lurpak α λα βινεγκρέτ μπορεί να σερβιριστεί και με άλλα λαχανικά όπως σπαράγγια, μπρόκολο, πατάτες, παντζάρια καθώς και με ψάρια μαγειρεμένα στον ατμό.

Υλικά

Βινεγκρέτ:
Αλατισμένο βούτυρο Lurpak
125 γρ.
Του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι απο λευκό κρασί
1/4 κουταλάκι του γλυκου αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αγκινάρες:
4 αγκινάρες
1+1/2 λίτρο νερό
Μισό λεμόνια κομμένο σε φέτες
Του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι