Καρμπονάρα με μπέικον, ασπρομανίταρα και Arla Lactofree
  • Arla
  • Συνταγές
  • Καρμπονάρα με μπέικον, ασπρομανίταρα και Arla Lactofree

Καρμπονάρα με μπέικον, ασπρομανίταρα και Arla Lactofree

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----arla-lactofree/

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε για 8-9 τα σπαγγέτι.
  • Όταν είναι al dente τα σουρώνετε και τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον σε μικρά κυβάκια, τα ασπρομανίταρα σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα κομματάκια μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
  • Αφαιρείτε το μπέικον από το τηγάνι όταν είναι έτοιμο αλλά αφήνετε μέσα τα λιπαρά του και το ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρετε για 3-4 λεπτά τα ασπρομανίταρα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κορν φλάουρ στο ποτήρι με το Lactofree Arla και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  • Προσθέτετε στο τηγάνι τα σπαγγέτι, το μπέικον, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το Lactofree Arla και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Όταν η καρμπονάρα είναι έτοιμη πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και σερβίρετε.

Υλικά

Μακαρόνια σπαγγέτι
500 γρ.
200 γραμμάρια μπέικον
10 ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
3/4 του ποτηριού γάλα 1,5%
2 κουταλιές corn flour
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι