Τάρτα με ξερά σύκα και Arla γραβιέρα από τον Στέλιο Παρλιάρο
  • Arla
  • Συνταγές
  • Τάρτα με ξερά σύκα και Arla γραβιέρα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Τάρτα με ξερά σύκα και Arla γραβιέρα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Εκτέλεση

  • Τεμαχίζουμε το βούτυρο Lurpak σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο σε μία φόρμα τάρτας διαμέτρου 22 εκ..
  • Σε ένα μπoλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τη γραβιέρα Arla. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Arla, τα σύκα και την κανέλλα. Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC.

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:
Βούτυρο Lurpak απο το ψυγείο
125 γρ.
Αλεύρι
250 γρ.
Νερό κρύο
125 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
Ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ.
Υλικά για τη γέμιση:
Κρέμα γάλακτος Arla
250 γραμμάρια
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
230 γρ.
Ζάχαρη
110 γρ.
3 αυγά
230 γρ. ξερά σύκα
1/4 κουταλιά του γλυκού κανέλα