Σαλάτα με ροδάκινα & μπλε τυρί
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Η τέλεια σαλάτα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα ταιριάζουν απόλυτα με την έντονη γεύση του μπλε τυριού. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
|
Σγουρό μαρούλι πλυμένο, στεγνωμένο & χοντροκομμένο
|
1 |
|---|---|
|
Λόλα κόκκινη, πλυμένη, στεγνωμένη & χοντροκομμένη
|
1 |
|
Ρόκα
|
50 γρ. |
|
Μεγάλο ροδάκινο πλυμένο & κομμένο σε σκελίδες
|
1 |
|
Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
|
1 |
|
Δαμάσκηνα κομμένα σε λεπτές φέτες
|
6 |
|
Αλμυρά φιστίκια με σουσάμι
|
50 γρ. |
| 1 συσκευασία |
Για τη βινεγκρετ
|
Ελαιόλαδο
|
100 ml |
|---|---|
|
Μουστάρδα
|
2 κ.σ. |
|
Γλυκού μηλόξυδο
|
2 |
|
Χυμός πορτοκαλιού (απο 1/2 πορτοκάλι)
|
|
|
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
|
1 κ.γ. |
|
Αλάτι
|
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Εκτέλεση
Βινεγκρέτ
Σαλάτα