Σαλάτα με ροδάκινα & μπλε τυρί

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Σαλάτα με ροδάκινα & μπλε τυρί

Η τέλεια σαλάτα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα ταιριάζουν απόλυτα με την έντονη γεύση του μπλε τυριού. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Υλικά

Σγουρό μαρούλι πλυμένο, στεγνωμένο & χοντροκομμένο
1
Λόλα κόκκινη, πλυμένη, στεγνωμένη & χοντροκομμένη
1
Ρόκα
50 γρ.
Μεγάλο ροδάκινο πλυμένο & κομμένο σε σκελίδες
1
Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
1
Δαμάσκηνα κομμένα σε λεπτές φέτες
6
Αλμυρά φιστίκια με σουσάμι
50 γρ.
1 συσκευασία

Για τη βινεγκρετ

Ελαιόλαδο
100 ml
Μουστάρδα
2 κ.σ.
Γλυκού μηλόξυδο
2
Χυμός πορτοκαλιού (απο 1/2 πορτοκάλι)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κ.γ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ

  • Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι όλα τα υλικά.

Σαλάτα

  • Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύετε τα μαρούλια, τη ρόκα, το ροδάκινο, το κρεμμύδι, τα δαμάσκηνα και τη μισή βινεγκρέτ. Σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο και σκορπίζετε τα φυστίκια και το μπλε τυρί. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----123456789101112131415161718192021222324252627282930/