Φασολάκια βουτυράτα με τζίντζερ και σουμάκ
  • Arla
  • Συνταγές
  • Φασολάκια βουτυράτα με τζίντζερ και σουμάκ

Φασολάκια βουτυράτα με τζίντζερ και σουμάκ

1
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----123456789101112131415/

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια.
  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό το οποίο έχετε αλατίσει τα βράζετε για 8-10 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ για ένα λεπτό.
  • Προσθέτετε τις τομάτες, την ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.
  • Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα φασολάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και ½ φλιτζάνι νερό και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αφήνετε να βράσουν 15-20 λεπτά και τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε πασπαλίζοντας με σουμάκ.

Υλικά

1 κιλό φασολάκια φρέσκια
1 κρεμμύδια χοντροκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά ψιλοκομμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
1 κουταλιά της σούπας σουμάκ
1 ζάχαρη
κουταλιές
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Βούτυρο LURPAK
100 γραμμάρια
Νερό
2 φλιτζάνια
Αλάτι
1 πρέζα
Πιπέρι
1 πρέζα