Ταλιατέλες µε ντοµάτες κονφί και ελιές

Ταλιατέλες µε ντοµάτες κονφί και ελιές

1 10
Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----123456789101112/

Εκτέλεση

  • 1. Πλένετε καλά τις ντοµάτες και τις κόβετε σε µεσαία κυβάκια.
  • 2. Τα τοποθετείτε σε ένα λαδωµένο αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα πασπαλίζετε µε τη ζάχαρη.
  • 3. Τα ψήνετε στους 140-150ο C, στον αέρα, για 1 ώρα.
  • 4. Σε µια βαθιά κατσαρόλα βράζετε σε αλατισµένο νερό τις ταλιατέλες για 9-10 λεπτά. Κατόπιν τις σουρώνετε και τις περιχύνετε µε κρύο νερό.
  • 5. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
  • 6. Στη συνέχεια σοτάρετε τα δύο µικρά κρεµµύδια σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε και τις ελιές, κοµµένες σε µικρά κοµµάτια.
  • 7. Στην κατσαρόλα όπου βράσατε τις ταλιατέλες µεταφέρετε τις ντοµάτες από το ταψί, τις ταλιατέλες µαζί µε τα σοταρισµένα κρεµµύδια και τις ελιές.
  • 8. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατοµικά πιάτα µαζί µε το τριµµένο Arla Αυθεντικό ∆ανέζικο Σκληρό Τυρί και τα φυλλαράκια φρέσκου δυόσµου.

Υλικά

Ταλιατέλες
500 γρ.
Ελιές Καλαμών, καθαρισμένες
120 γρ.
3 μεγάλες ντομάτες
Ζάχαρη
2 κουταλιές
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
80 γρ.
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές φρέσκα φυλλαράκια δυόσμο