Σικορέ με μπλε τυρί και καρύδια

Σικορέ με μπλε τυρί και καρύδια

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Υλικά

  • 4 σικορέ
  • 80 γραμμάρια καρύδια ψίχα
  • 150 γρ. μπλε τυρί
  • 24 τοματίνια
  • ματσάκι φρέσκο μυρώνι ( τα φυλλαράκια)
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

1. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα σικορέ αφαιρώντας τα πρώτα τρία εκατοστά από την ρίζα γιατί είναι κομμάτι πολύ πικρό. 2. Τα υπόλοιπα φύλλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα μικρά εσωτερικά φύλλα τα αφήνουμε ολόκληρα και τα τοποθετούμε όλα σε ένα μπολ. 3. Πλένετε και κόβετε τα τοματίνια στην μέση και τα προσθέτετε και αυτά μαζί με τα φυλλαράκια από το μυρώνι στο μπολ. 4. Σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε για δύο λεπτά τα καρύδια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 5. Τα προσθέτετε μαζί με το μπλε τυρί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και αλάτι στο μπολ και ανακατεύετε απαλά την σαλάτα. 6. Σερβίρετε σε πιάτα για σαλάτα προσθέτοντας λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.